Collectie

  1. Home
  2. /New Towns
  3. /Collectie

De nieuwe bibliotheek in Almere over een groeiende collectie over "New towns". Deze is te vinden bij 'De Doorkijk' op de tweede etage van de bibliotheek in Almere Stad, Stadhuisplein 101. Klik op Collectie New Towns om de complete lijst te zien.

De Flevolandse bibliotheken en hun partners bezitten meer informatie over het thema 'Stedenbouw en architectuur'. Deze is verspreid over de diverse onderwerpsrubrieken. Klik op de rubriek om een selectie te bekijken.

Nieuwe aanwinsten
Nieuwe aanwinsten worden doorlopend toegevoegd aan onze collectie. Klik op 'New Towns' een overzicht van recent aangeschafte informatie. 

The New Town Record
The New Town Record is een databank met zowel publicaties als andere gegevens over het New Town programma in het Verenigd Koninkrijk. Het bevat onder meer 'masterplannen', belangrijke boeken, artikelen, kaarten, wetgeving, rapporten, interviews en foto's.  

Urbadoc
Urbadoc is een internationale bron, met verwijzingen naar ca. 700.000 documenten die met stedelijke en regionale ontwikkeling te maken hebben. Het bevat de volgende databases:

Deze bron is in alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek raadpleegbaar.

Links

Voor een overzicht van gerelateerde websites hebben wij een aparte pagina ingericht.

Zoekhulp

Collectie Plusbibliotheek
Voor meer informatie zie de algemene pagina over de collectie van de Plusbiblioteek.

Catalogus

In de catalogus van de Plusbibliotheken vindt u een enorme collectie (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen.

U kunt gevonden media zelf aanvragen en afhalen in uw eigen bibliotheek.

Partners

Flevomeer bibliotheek