Het KennisCafé in 2010

  1. Home
  2. /Kenniscafé
  3. /Het KennisCafé in 2010

Het KennisCafé Almere is dé plek waar, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties vertellen over hun onderzoeken, de resultaten en hun drijfveren.
Lees hier alle verslagen van KennisCafé in 2010.

November: natuurkunde is overal
Er is nog maar weinig bekend over het gevaar van nanodeeltjes.  Praten over nanodeeltjes maakte onderdeel uit van het thema  ‘Natuurkunde is overal’. Ook werd er, onder leiding van Peter van Schooten, gesproken over straling en fotosynthese. 

Lees verder

Oktober: biodiversiteit
Slakken bestuderen heeft zo zijn voordelen. Stel dat je alles van vlinders wilt weten, dan ren je regelmatig met een vlindernetje rond. Slakken lopen niet zo snel weg, zoals we weten, dus deze weekdiertjes van nabij bekijken kun je op je gemak doen.

Lees verder

September: de hersenen
Bij het Kenniscafé van donderdag 23 september in de Nieuwe Bibliotheek kwamen drie deskundigen vertellen hoe zij tegen ons verstand aankijken. Met name ook wat op wetenschappelijk gebied zoal mogelijk is. Soms is alles heel eenvoudig en moet je iemand simpel even toelachen als hij/zij iets doet wat je niet meteen kunt verklaren. Of een grapje maken. Vaak is daarmee alles meteen opgelost.
 

Lees verder

Juni: crisis
‘Praat me er niet van!’, zeggen velen, als ze het over de economische malaise hebben waarin ons land al geruime tijd verkeert. Dat geldt ook voor andere landen. Toch kan het verhelderend zijn als er af en toe eens over gesproken wordt. En dan wordt er niet altijd vriendelijk richting de banken gekeken.

Lees verder

Mei: eten
Huub Lenders, initiatiefnemer van 'De Smakelaar' van de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten en sinds kort ook in Almere, liet er tijdens het tweede Kenniscafé in de Nieuwe Bibliotheek van Almere geen twijfel over bestaan dat je over voeding wel degelijk kunt discussiëren.
 

Lees verder

April: vrijheid
Zijn we wel zo vrij als we denken of is onze keuzevrijheid bepaald? Onder leiding van gastheer Peter van Schooten gingen auteur, filosoof en politicoloog Stephan Sanders, neuropsycholoog  aan de VU Amsterdam, Martijn Meeter, en marketing- en merkenspecialist Max Kohnstamm aan de slag met dit uitgangspunt. 

Lees verder

Catalogus

In de catalogus van de Plusbibliotheken vindt u een enorme collectie (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen.

U kunt gevonden media zelf aanvragen en afhalen in uw eigen bibliotheek.

Volg het Kenniscafé op