Plus bibliotheek Flevoland

Kenniscafé

  1. Home
  2. /Kenniscafé

KennisCafé Almere

De fascinatie van wetenschap beleven? Vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen? Dat kan elke maand in het KennisCafé Almere.

KennisCafé 24 april: Gedragsstoornissen
Van gedragsstoornissen heeft alleen de omgeving last. Degene die zich anders gedraagt, heeft er zelf het minste last van. De diagnose 'gedragsstoornis' wordt alleen bij kinderen en jongeren gesteld. Maar is dat niet te beperkt? Wat zijn dat, gedragsstoornissen? Over welk gedrag hebben we het? Waardoor worden ze veroorzaakt? Wat zijn de behandelingen? En wordt langzaam maar zeker niet elk gedrag van een stoornislabel voorzien? Gaat het over? En beperken gedragsstoornissen zich alleen maar tot kinderen en jongeren? Over deze en andere vragen gaan we tijdens het KennisCafé in gesprek met Wouter Kusters, filosoof,  ervaringsdeskundige en schrijver van 'Pure waanzin' en 'Filosofie van de waanzin' over psychoses en de dunne scheidslijn tussen genialiteit en gekte en de rijke bijdragen van 'waanzin' aan onze cultuur, Martijn van den Heuvel, onderzoeker bij het Utrechts Medisch Centrum (UMC) over oorzaken van gedragsstoornissen in de hersenen en Dienke Bos, onderzoeker bij het Niche-lab over oorzaken en gevolgen van ADHD.

Waar en wanneer
Het KennisCafé vindt plaats in het NieuwsCafé in de nieuwe bibliotheek te Almere, Stadhuisplein 101. Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

KennisCafé in 2014
Ook in 2014 organiseren we in samenwerking met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit KennisCafé Almere. De data en de onderwerpen (onder voorbehoud) zijn:

22 mei: Onderzoek
25 september - Energie
23 oktober - E-Health
27 november - Slaap

Wat is het KennisCafé?
Het KennisCafé Almere is dé plek waar, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties vertellen over hun onderzoeken, de resultaten en hun drijfveren. Niet in een collegezaal, geen monoloog, maar sprekers die praten over hun werk, hun passies, en de betekenis voor de samenleving. Onder het genot van een drankje kan iedereen met onderzoekers in gesprek en debat  gaan.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van KernnisCafé Almere, stuur ons dan een mail naar KennisCafé Almere (kenniscafealmere@gmail.com).

Bedenk een thema voor het Kenniscafé
De onderwerpen en de sprekers worden bedacht door de redactieraad van het KennisCafé Almere. Wij laten ons graag inspireren met suggesties voor onderwerpen en sprekers. Heeft u ideeën? Neem dan contact op met Plusbibliotheek Flevoland, 036 548 60 41 of stuur een e-mail naar info@plusbibliotheekflevoland.nl.

 
Plusbibliotheek Flevoland organiseert KennisCafé Almere in samenwerking met Windesheim Flevoland, Open Universiteit en de nieuwe bibliotheek. 
 

Catalogus

In de catalogus van de Plusbibliotheken vindt u een enorme collectie (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen.

U kunt gevonden media zelf aanvragen en afhalen in uw eigen bibliotheek.

Volg het Kenniscafé op

   

Verslag kenniscafé

Het kenniscafé van februari 2014 ging over 'Water'.

Lees het verslag.

Trailer KennisCafé