Kenniscafé

  1. Home
  2. /Kenniscafé

KennisCafé Almere

De fascinatie van wetenschap beleven? Vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen? Dat kan elke maand in het KennisCafé Almere.

Complottheorieën - 27 oktober
KennisCafé Almere op donderdag 27 oktober gaat over Complottheorieën. Denkt u dat de maanlanding in Hollywood is gefilmd? Dat Elvis nog ergens op het platteland van de Verenigde Staten leeft? Lady Di haar eigen dood in scene heeft gezet? Obama een 'reptilian' is? En onder de Sfinx van Gizeh zich een enorme bibliotheek bevindt, de 'Hall of records' met papyrusrollen over oude beschavingen en de vergane stad Atlantis. Complottheorieën zijn van alle tijden. Met de komst van internet is het nog makkelijker ze te verspreiden. De populariteit van complottheorieën neemt toe. Waarom?

We spreken met Jan Willem van Prooijen, sociaal psycholoog verbonden aan de VU en specialist op het gebied van complotdenken. Margalith Kleijwegt, journalist en schrijver van ‘2 werelden, 2 werkelijkheden’, een verslag hoe docenten omgaan met gevoelige maatschappelijke kwesties. En onze eigen thrillerschrijfster Jet van Vuuren, die alle complotten helemaal zelf bedenkt.

Waar en wanneer
Het KennisCafé vindt plaats in het NieuwsCafé in de nieuwe bibliotheek te Almere, Stadhuisplein 101. Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

KennisCafé in 2016
Ook in 2016 organiseren we in samenwerking met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit KennisCafé Almere. Houd de website in de gaten voor data en onderwerpen.

Wat is het KennisCafé?
Het KennisCafé Almere is dé plek waar, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties vertellen over hun onderzoeken, de resultaten en hun drijfveren. Niet in een collegezaal, geen monoloog, maar sprekers die praten over hun werk, hun passies, en de betekenis voor de samenleving. Onder het genot van een drankje kan iedereen met onderzoekers in gesprek en debat  gaan.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van KernnisCafé Almere, stuur ons dan een mail naar KennisCafé Almere (kenniscafealmere@gmail.com).

Bedenk een thema voor het Kenniscafé
De onderwerpen en de sprekers worden bedacht door de redactieraad van het KennisCafé Almere. Wij laten ons graag inspireren met suggesties voor onderwerpen en sprekers. Heeft u ideeën? Neem dan contact op met Plusbibliotheek Flevoland via info@plusbibliotheekflevoland.nl.

 
Plusbibliotheek Flevoland organiseert KennisCafé Almere in samenwerking met Windesheim Flevoland, Open Universiteit en de nieuwe bibliotheek. 
 

Catalogus

In de catalogus van de Plusbibliotheken vindt u een enorme collectie (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen.

U kunt gevonden media zelf aanvragen en afhalen in uw eigen bibliotheek.

Volg het Kenniscafé op

   

Verslag kenniscafé

Het kenniscafé van april 2016 ging over 'Biometrie'.

Lees het verslag.

Trailer KennisCafé