Kenniscafé

  1. Home
  2. /Kenniscafé

KennisCafé Almere

De fascinatie van wetenschap beleven? Vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen? Dat kan elke maand in het KennisCafé Almere.

Biometrie - 28 april
Op donderdag 28 april is Raymond Veldhuis, hoogleraar biometrische patroonherkenning aan de Universiteit Twente gast bij KennisCafé Almere.
Biometrie is letterlijk: het meten van eigenschappen en kenmerken van levende wezens. Biometrie heeft twee belangrijke toepassingsgebieden: het vaststellen van iemands identiteit, zoals op Schiphol of de toegang tot je smartphone via een aanraaksensor. De tweede toepassing is forensisch, iemand kunnen opsporen.
In de toekomst identificeren we ons aan de hamd van lichamelijke kenmerken. Vingerafdrukken en irisscans zijn over het algemeen wel bekend. Maar oorafdrukken, tikpatronen, bewegingsritme, stem, houding zijn voorbeelden aan de hand waarvan de identificatie van personen zal gaan plaatsvinden. Hoe werken deze technieken? Wat is de stand van zaken? Helpt het tegen fraude en identiteitsdiefstal? En wat betekent dit voor onze privacy? En wat zou u nog allemaal willen weten over biometrie? Vragen die we tijdens dit KennisCafé proberen te beantwoordden.


Waar en wanneer
Het KennisCafé vindt plaats in het NieuwsCafé in de nieuwe bibliotheek te Almere, Stadhuisplein 101. Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

KennisCafé in 2016
Ook in 2016 organiseren we in samenwerking met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit KennisCafé Almere. De data en de onderwerpen (onder voorbehoud) zijn:

26 mei - Gas- en oliewinning

Wat is het KennisCafé?
Het KennisCafé Almere is dé plek waar, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde burgers elkaar ontmoeten in een informele en ontspannen omgeving. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties vertellen over hun onderzoeken, de resultaten en hun drijfveren. Niet in een collegezaal, geen monoloog, maar sprekers die praten over hun werk, hun passies, en de betekenis voor de samenleving. Onder het genot van een drankje kan iedereen met onderzoekers in gesprek en debat  gaan.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van KernnisCafé Almere, stuur ons dan een mail naar KennisCafé Almere (kenniscafealmere@gmail.com).

Bedenk een thema voor het Kenniscafé
De onderwerpen en de sprekers worden bedacht door de redactieraad van het KennisCafé Almere. Wij laten ons graag inspireren met suggesties voor onderwerpen en sprekers. Heeft u ideeën? Neem dan contact op met Plusbibliotheek Flevoland via info@plusbibliotheekflevoland.nl.

 
Plusbibliotheek Flevoland organiseert KennisCafé Almere in samenwerking met Windesheim Flevoland, Open Universiteit en de nieuwe bibliotheek. 
 

Catalogus

In de catalogus van de Plusbibliotheken vindt u een enorme collectie (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen.

U kunt gevonden media zelf aanvragen en afhalen in uw eigen bibliotheek.

Volg het Kenniscafé op

   

Verslag kenniscafé

Het kenniscafé van februari 2016 ging over 'Veiligheid en privacy'.

Lees het verslag.

Trailer KennisCafé